top_02_01 top_02_02 top_02_06 top_02_03 top_02_04 top_02_05
Motto

rss
fb

Derniéra futsalové sezóny nevyšla podle představ

23.02.2014

V sobotu 22.2 zajížděl futsalový tým Starletu k posledním dvěma zápasům okresního přeboru v Třešti. K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti hráčům Kostelce, tedy přímým konkurentem v boji o celkové třetí místo v soutěži. V druhém utkání nás pak čekal domácí tým Berseckrů, také konkurent v boji o medailové pozice, který před tímto dvojutkáním okupoval právě třetí místo. První problémy postihly náš tým již před samotným zápasem, kdy se z různých důvodů omluvili O. Lapeš (zranění ze zápasu v týdnu), P. Mašek (hory), P. Heřmánek, M. Kolman (povinnosti na plese Pohárové středy) nebo Štěpán Bambula, který si plnil povinnosti v klubu. Na dvojutkání jsme tak odjížděli v sestavě: v brance Radek Toman, do pole pak Lukáš Paiskr, Lukáš Kalný, Dalibor Mašek, Adam Průcha, Milda Brabec.

Starlet - Kostelec Bulls 2:5 (2:2)

Branky: Průcha A. 2x

Utkání proti "býkům" z Kostelce jsme odstartovali nejlépe, jak jsme mohli, kdy hned v úvodu zápasu mířil přesně mezi nohy brankáře Piskury A. Průcha - 1:0. Zpočátku utkání jsme ale vyprodukovali více faulů, než je zdrávo, a tak jsme již po pěti minutách prvního poločasu měli na kontě 3 fauly, navíc hra byla poměrně nervózní a vázla kombinace. I přesto jsme se díky agilnímu A. Průchovi dostali do dvoubrankového trháku - 2:0. V prostřední části prvního poločasu se hra přelévala ze strany na stranu, bylo to nahoru - dolů, šance si vytvářely oba týmy, ale buď narážely na pozorné brankáře, nebo jejich projektily nemířily do "zařízení". Když se blížil konec poločasu, polevili hráči Starletu a výsledkem bylo snížení Fejtem na 2:1, kdy jeho střelu nešťastně tečoval mimo dosah Tomana Milda Brabec. V předposlední minutě pak Kostelec srovnal stav utkání "desítkou", kdy využil Adam Procházka našeho 6. faulu a do druhého poločasu se tak šlo za vyrovnaného stavu 2:2. 

Úvod druhého poločasu jsme opět začali aktivně, vytvářeli jsme si poměrně slušné příležitosti, hlavně A. Průcha byl velmi aktivní, hráli jsme dobře i v zadních řadách a hráči Kostelce příliš nevěděli , jak se z tohoto tlaku dostat. Nicméně se na našich hráčích začala zlehka projevovat únava a kostelečtí toho začali využívat, hlavně útočný tandem Sekan - Číhal dělal obraně velké problémy. Hráči Starletu se začali příliš vytahovat a výsledkem byl únik kosteleckého hráče po pravé lajně, přihrávka přes celé pokutové území a pro Číhala již nebyl problém doklepnout mičudu do prázdné klece - 2:3. Po obdržené brance jsme se snažili o zvrat v utkání, ale byla to spíše křeč, nedařilo se prakticky nic. Na 4:2 z pohledu Kostelce upravil po odraženém míči Martin Sekan střelou z vápna k pravé tyči, kdy brankář Toman ani nereagoval. Tečku za utkáním udělali kostelečtí po pěkné kombinaci, kdy přihrávku zleva přetavil jejich útočník v pátý gól utkání - 2:5. Škoda prvního poločasu, kdy jsme své šance neproměnili a naopak svou nedisciplinovaností a velkým množství faulů jsme nechali soupeře vrátit se do utkání. Nutno podotknout, že Kostelec si výhru za výkon ve druhém poločase zasloužil.

FC Berseckers - Starlet 3:2 (0:2)

Branky: Průcha A, M. Brabec

K druhé utkání jsme nastoupili proti domácímu týmu Berseckrů, kdy stále bylo o co hrát, ačkoliv o možnost třetího místa jsme přišli prohrou s Kostelcem ( jelikož jsme s nimi prohráli obě utkání, tak by na náš tým i při naší výhře nad domácími a následně jejich výhrou nad Kostelcem nezbylo nic lepšího, než 4. místo). V úvodu zápasu jsme se i přes značnou únavu snažili být aktivní, hrálo se v klidu odzadu a tato hra nám vycházela. První šanci si vytvořil Borek Mašek, který se řítil na domácího gólmana Císaře a hostující bek Kříž musel tahat za záchrannou brzdu - byla z toho ŽK pro domácího hráče a výhodná standartní situace. K její exekuci se postavil A. Průcha a narážečkou o tříčlennou zeď pohotově dorážel do prázdné branky, jelikož Císař se postavil ke svým dvěma bekům ve zdi - 0:1. Hráči domácích byli v prvním poločase takřka bezzubí, do šancí se dostávali spíše sporadicky, například při ztrátě Kalného uprostřed hřiště běžel sám na Tomana domácí útočník, ale brankář Starletu házenkářsky vyrazil na roh. Další šanci si domácí vytvořili po závaru ve vápně Starletu, kdy Toman jasně držel balón ve svých rukavicích, byl zcela nepochopitelně okopáván jak záhon v zahradě a rozhodčí Cvach, stojící cca dva metry od toho, k údivu všech přítomných nepískal. Hráči domácích se ale zachovali fair - play a hostům sportovně míč vrátili. Po této pasivitě se starleťáci probrali a začali opět podnikat útočné výpady. Cca ve 13. minutě vybojoval na půlce míč dobře hrající Borek Mašek a přihrával A. Průchovi, který na obrdlíku vymotal dva domácí hráče a předložil míč Mildovi Brabcovi, který, ač nevybíravě atakován zezadu, dopravil míč na místo určení - 0:2. Do druhého poločasu jsme tak šli s relativně pohodlným dvoubrankovým náskokem.

Druhý poločas nastoupili domácí jako polití živou vodou a přišpendlili hráče Starletu na vlastní polovině, obrana a brankář měli plné nohy, respektive ruce práce. Ve 23. minutě přišlo snížení od domácích, kdy střílel domácí útočník a míč se odrazil od zad Kalného do protipohybu brankáře Starletu - 1:2. Ve 26. minutě přišel jeden ze zásadních momentů utkání. Výborně hrající Adam Průcha si vzal míč na vlastní polovině, pelášil s ním de facto sám na branku a domácí Jan Kříž opět tahal za záchrannou brzdu - k překvapení všech (i domácí hráči se divili) rozhodčí Cvach neukázal druhou ŽK a Starlet tak měl "pouze" výhodu standartní situace. Zhruba v půlce druhého poločasu začali hosté opět "bláznit", kdy se zbytečně vytahovali dopředu a v zadních řadách tak často zůstávaly mezery. Jedné domácí hráči využili a po levé straně utekl domácí hráč, předložil míč před branku a do prázdné branky domácí srovnali stav na 2:2. Opět se na hráčích Starletu začala projevovat kumulující únava, naopak domácí přidali na obrátkách a začali se opět čím dál více tlačit před branku Starletu. Ve 33. minutě opět zaúřadovali rozhodčí - tentokrát pan Suran - kdy zcela běžný souboj "tělo na tělo", kterých vídáme na hřišti desítky, posoudil jako faul Mildy Brabce na domácího hráče. Standartku domácí využili podobně jako hostující Průcha v prvním poločase. Střela se odrazila od jednoho z hráčů ve zdi, Milda Brabec již nestačil reagovat a domácí hráč uklidil míč nekompromisně do branky - 3:2. V závěrečných asi 3 minutách se hráči Starletu pokoušeli o power play, vytvořili si dvě solidní šance, ale nic z toho nebylo a tak utkání dotáhli do vítězného konce domácí.

/Radek Toman/

Komentáře
Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buďte první!!!
 
Předchozí utkání
logo_small.png
3:9
DRUIDS
B-tým: 2.liga
Datum a čas: 20.05.2019 - 20:15
 
 
 
Video
 
© Starlet Jihlava 1988 - 2024 | Všechna práva vyhrazena | Najděte nás na Google+
Powered by PaSYS Dev 2011