top_02_01 top_02_02 top_02_06 top_02_03 top_02_04 top_02_05
Motto

rss
fb

Juniorka dospěla výhrou k záchraně a může nadále bojovat o příčky nejvyšší

23.05.2013

Starleťáci nastoupili za Juniorku proti celku FC Esquadra s jasným cílem vyhrát a splnit tak cíl záchrany v lize.

Starlet "B" - FC Esquadra (0:0) 3:1

Zápas začal v poklidném tempu a naše juniorka měla více ze hry. Dokázali jsme si vypracovat nespočet šancí, ovšem hostující brankář vychytal všechny střelecké pokusy s grácií ruského kozáčka, když do všech střel chodil kupodivu nohama namísto, jak u brankářů bývá zvykem, rukama.

Některé hráče našeho týmu doháněl k šílenství. Ačkoliv jsme soupeře přehrával i ten měl několik slibných šancí, které ovšem vykryl bezchybný Honza Filsak.

Po prvním poločase byl stav nerozhodný 0:0. Verdikt kapitána před druhou půlí byl jasný: "Hoši. Chceme-li vyhrát musíme dát góla!". Naši borci se zdravě nabudili a vstoupili do druhého poločasu jakoby se napili živé vody. Po pár minutách udeřil blesk! K míči se dostal Ondra Lapeš a svou přízemní dělovkou překonal hostujícího brankáře. (1:0)

Hra se přelévala ze strany na stranu, ale naši hráči dobře věděli, že jeden gól stačit nebude. Soupeř se dostal do několika šancí, které zneškodnil Honza Filsak nebo jeho branková konstrukce, kterou si, jako vždy před zápasem, postavil tam kam má.

A tak poučeni z předchozích nezdarů, hrnuli jsme se do útoku s cílem skórovat. "Davy" fanoušků hlavně očekávaly co předvede v dnešním zápase nestárnoucí legenda Marek Stockinger, který prozatím pálil, až všechno spálil. Jeho role dnes byla jiná a oko diváka mohlo vidět, že i střelec dokáže makat pro tým na úkor svého skóre. Štoky se dostal k míči a jeho slalom překazil soupeř, když dvoumetrového Messiho fauloval, ale rozhodčí ponechal výhodu a odražený balón se po faulu dostal opět k Ondřejovi Lapešovi, který z jedničky vypustil psy na branku, kteří se prokousali až do sítě. (2:0)

V malé euforii jsme trošku zaspali a soupeř dokázal odpovědět takřka za minutu a snížil na 2:1, když jeden hráč prošel přes tři naše a šikovně nadělil svému spoluhráči jasnou brankovou příležitost.

Nebylo by to poprvé, kdybychom přišli o vedení letmým zaváháním, které někdy trvá i několik týdnů. Ale nakonec naše velice zkušená sestava si dokázala poradit. 

Geniální pass Ondřeje Lapeše vyslal Lukáše Paiskra vstříc lepšímu osudu Starletu. Ten zatáhl balón po lajně až k soupeřově bráně a šikovně počkal na nabíhající stádo z druhé vlny. Přihrávkou pod sebe vybídl hned dva spoluhráče, kde rychlejším z nich byl kapitán Michal Kahoun, který natolik soustředěný a s přehledem a mazáckým klidem zavěsil a tím tak zvýšil skóre na konečných 3:1.

Juniorka se nyní drží na 4 příčce a do konce soutěže bude bojovat o nejvyšší možné pozice.

Branky: O. Lapeš 2, Kahoun
Sestava: Filsak, Kahoun, Lapeš, Paiskr, Stockinger, Švaříček, Záškoda

Statistiky ze zápasu

Komentáře
Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buďte první!!!
 
Předchozí utkání
logo_small.png
3:9
DRUIDS
B-tým: 2.liga
Datum a čas: 20.05.2019 - 20:15
 
 
 
Video
 
© Starlet Jihlava 1988 - 2024 | Všechna práva vyhrazena | Najděte nás na Google+
Powered by PaSYS Dev 2011